Международна Козметична КонференцияДЕРМО-КОЗМЕТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
под егидата на VI Международна Козметична Конференция
23 – 24 Февруари 2018, София, хотел Рамада
Лектори:
Tsvetelina MaimarovaЦветелина Маймарова
   Козметолог, икономист,  маркетинг и менъджмънт, управление на малките и средни предприятия
 • Вицепрезидент на Асоциация АМСПИКЗ и председател на секция козметика, председател работна група “Учебни програми”, външен експерт към НАПОО
 • Основател на Национално сдружение на козметиците “Здраве и Красота” България
 • Носител на званието “Кавалер на Син Клъстер” за разпространяване на нова култура в общуването и използването на водните ресурси – номинации, връчвани от представители на ООН
 • Собственик и управител на Лидера Груп
 • Основател и Създател на EcoSpa, ProfiDerm и Dr.Derm
 • Основател и директор на Лидера Академи
 • Над 25 годишен опит в областта на бюти и СПА терапиите
 • Сертифициран интернационален инструктор по приложна козметика, IPL и фототехнологии
 • Бизнес дама на годината 2012 + 2015 за последните 15 години
 • Член на Ротари Капитал-София
 • Представител на България като експерт в ЕК за изработване на европейски стандарт за предоставяне на козметични и уелнес услуги
 Аделина Любомирова
   Д-р Аделина Любомирова - главен експерт в дирекция „Професионална квалификация и лицензиране” в Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) към Министерски съвет.
   Професионална сфера на дейност: разработване и актуализиране на Държавните образователни стандарти за придобиване на квалификация по професии; поддържане, актуализиране и допълване на Списъка на професиите за професионално образование и обучение, участие в международни работни групи в областта на ПОО и др.
   Основни области на научен интерес: държавна служба, управление на човешките ресурси в държавната администрация, системи за оценка на изпълнението на държавните служители в сравнителен европейски контекст.
Невена СтайкоNevena-Staikovaва
    Адв. Невена Стайкова е управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Димитрова, Стайкова и Партньори".
Сфери на дейност:
   Основните фокуси на нашата кантора са свързани с разбирането ни, че бизнесът има специфични, индивидуални и често нестандартни потребности, поради което, като правна кантора, сме насочили усилията си, да подобряваме и развиваме уменията си в няколко основни направления.
   Тези направления са избрани поради следните специфични особености -  изключителните знания, умения и контакти, които членовете на екипа ни притежават във всяко едно от направленията и необходимостта от услуги, които съчетават в себе си компоненти, които не се изчерпат само с правна и юридическа мисъл и дейност.
   По този начин, нашата кантора успява да предостави на клиентите (български и чуждестранни) значително различни и специфични услуги, представляващи съвкупност от правни, икономически, административни и медийни познания и умения, които ни позволяват да решаваме ситуации и кризи с особена острота и сложност.
   Разбира се, стандартните и обичайни правни действия, които обслужват обичайната търговска дейност на нашите клиента, са неизменна част от портфолиото ни, поради което т.нар. „Обща практика“, е основен акцент в едно от 5-те основни направления, върху които се фокусираме.
   На кратко, тези Направления са:
„Корпоративно преструктуриране“
„Събиране на вземания“
„Обществени поръчки
 „Право на интелектуална собственост и авторски права“
„Обща практика“
 Екип:
- Екипът на Адвокатско дружество “Димитрова и Стайкова” се състои от правоспособни адвокати, юристи, обществени и политически анализатори, младши адвокати и адвокат – стажанти.
- Работните езици на екипа са - български, английски, руски и сръбски.
- Свободно ползваме също така - немски и италиански език.
По-подробна информация, може да получите на наши електронен адрес - http://dsp.bg
Нина Митева
    Изпълнителен директор на Интеркарт Иншурънс Брокер АД, застрахователен брокер, дъщерна компания на Интеркарт Файнанс АД – небанкова финансова институция, специализирана в картови продукти и платежни инструменти, пълноправен партньор на Мастъркард и Виза.
 Брокерът партнира с всички застрахователни компании, представени на българския пазар, както и с няколко чужди компании в сферата на здравното застраховане и специализира в решения за малкия и среден бизнес и политики за предоставяне на бенефити на служители.
    Нина Митева е завършила математика, а по-късно и  финанси. Преминала е специализирано обучение в Япония за решаване на човешки и организационни проблеми. Сертифициран консултант по организационно развитие от Human Synergistic.В личната й история е създаването на експерименталното средно  училище „Интелект“, сега Държавна финансова стопанска гимназия “Интелект“.   Активен член е на Ротари България, служила е като дистрикт гуверньор на Ротари България 2015/16 година.
За контакти:
nina.miteva@icard.bg
 www. icardins.bg
Ваня Червенкова
   Ваня Димитрова Червенкова е родена в град Пловдив на 27.03.1967 година. През 1990 год. основава първата си еднолична фирма ЕТ "Ваня Червенкова", занимаваща се основно с външнотърговска дейност. Усилено търгува със страни като Македония, Сърбия, Грузия и Турция. През 1991 год. започва производство на високо алкохолни напитки в предприятие "Пектин" гр. Перник, като един от малкото лицензирани производители. През 1992 год. основава "Никсън Лимитед" ЕООД и построява едно от първите за страната предприятия за производство на алкохолни и безалкохолни напитки на територията на гр. Костинброд. Успешно изнася своята продукция в страни като Грузия и Македония. През 1997 год. съвместно с руския си партньор откриват "Алианс Интернационал" ООД. Компанията активно се занимава с външнотърговска дейност. По същото време инвестира и в производството на селскостопанска продукция и става най-големият производител на люцерна. В същата година се преориентира в производството на минерална вода, безалкохолни и енергиини напитки като регистрира своя собствена марка "Свежина". Успешно изнася своята продукция в Турция и Израел.
   В края на 2006 год. Ваня Червенкова започва да се занимава с рекламна и издателска дейност и издава първата си книга "Светлина след смъртта", която за кратко време се превръща в бестселър в страната. Книгата е преведена на шест езика и през 2007 год. участва в световния панаир на книгата - Франкфурт, Германия. През същата година издава и първата българска аудио книга. През 2009 год., Ваня Червенкова поема поста Председател на Съвета на Директорите на акционерното Дружество Интеркапитал груп, като става и акционер в същото. Интеркапитал груп внедрява нов вид услуга за България – платежните терминални устройства под бранда Cashterminal. Иновативната компания залага на вече утвърдени в световен мащаб високи технологии. Над 1600 устройства в цялата страна предоставят на всички потребители възможността за разплащане на всички видове услуги в брой, в реално време, 24 часа в денонощието.
   През 2016 год. Ваня Червенкова освовава едноличното дружество с ограничена отговорност „Алианс Фарма Груп“. То е собственик на запазената търговска марка „BEVARED“. Компанията се развива изключително динамично и в рамките само на няколко месеца пуска на пазара две хранителни добавки: Bevared Diet за редуциране на наднорменото тегло и Bevared Beauty за красива кожа, коса и нокти, както и лимитираният унисекс парфюм с аромати от Ориента AREEJ. Г-жа Ваня Червенкова участва в много благотворителни проекти и членува в няколко международни дарителски асоциации. Неомъжена с едно дете.
Нора Буеши
   Д-р Нора Буеши, в дерматологичната си практика се ангажира с постигане и поддържане на здравето, младостта и сияйността на кожата на своите пациенти. Един от най-известните млади и обещаващи дерматолози в страната.
   Д-р Буеши притежава онази рядка харизма, която те кара да се почувстваш в сигурни ръце още при първи контакт с нея. С творчески замах, професионализъм и прецизност съумява точно да фокусира баланса между индивидуалните Ви нужди и тяхната медицинска проекция!
   Специализира в редица направления на дерматологичната материя, влючващи: Естетична и лазерна дерматология от 2008г., паралелно с придобиването на специалност по Клинична дерматология и венерология 2008-2012г. в „МУ Св.Георги“ в гр. Пловдив. Член на Българското дерматологично дружество.
   Надгражда непрекъснато своята професионална квалификация. Притежава редица международни сертификати от курсове и индивидуални трейнинги.
Росица Тончева
   През 1997г. Росица Тончева учи в НСА класически масаж, акупресура и Цигун и през 2000 г. завършва курс по козметика и променя професията си от този момент. Основно работи масаж и козметика. През годините посещава различни курсове и доразвива себе си в тази сфера. Има 5-то ниво по универсална енергия, предмастерско ниво Рейки, завършен курс за водещ на Свободно дишане, курс ароматерапия, курс  Енергийна психология към международната асоциация по енергийна психология, Цветолечение с цветните есенции на д-р Бах и е учила при д-р Тодор Господинов. От 2011 г. започва обучение по техниката Боуен към Австралийската академия по боуен терапия и оттогава интереса и е основно към тази практика, без да изоставя работата си като козметик, която също много харесва. Като Боуен терапевт се  е дипломирала през 2014г. Техниката Reguvance се предлага като отделно обучение от Боуен академията и не е задължителна за боуен терапевтите. Повечето от тях не проявяват интерес към нея, защото тя не адресира пряко заболявания, както е боуен терапията. Тя е от първата група, която се  е обучила от 20 човека, които са основно боуен терапевти. Нейното виждане е, че тази практика е много по подходяща за козметици и ще бъде по търсена в козметичните салони.
Люсиена Костова
    Люсиена Костова е икономист и педагог по образование, от 2010г. тя избира да работи основно в сферата на здравословния начин на живот, за поддържане на здравето и младостта с естествени средства. През 2010г.-2011г. успешно завършва обучението си като Боуен терапевт  към Австралийската академия по Боуен терапия  и от тогава до сега  активно работи с различни групи пациенти за профилактика и подобряване на тяхното здраве. От 2014г. е официален представител за България на техниката Реджуванс, оторизирана да организира курсове за обучение по тази техника в страната. Работи и като Реджуванс терапевт , изследвайки и популяризирайки ефектите на тази техника за запазване на младежкия вид и изражение на лицето.
Красимира Янева
Красимира Янева е основател и преподавател в ЦПО Арлет /училище по козметика „Арлет“/. Целта на училището е да даде на курсистите базисни и съвременни инструменти и знания за правоспособност в областта на козметиката - теоретични и практически. Професионалния подход на училището и изчерпателното обучение дава възможност на курсистите да придобият инструменти за самостоятелна работа.
Georgi-GrozdanovГеорги Грозданов
Oбразование: висше с две Академии:
- Военна академия ”Г.С.Раковски”;
- Национална спортна академия „В.Левски”
- Магистър по”Спортна психология”;
- Мастер/учител/ по Рейки и Каруна Рейки; Учител III степен по ”Йомейхо терапия” /източна терапия с основно внимание на баланса в опорно-двигателния апарат/;
- Масажи и възстановителни терапии в пълния спектър на СПА процедурите;
- Народни практики: обучение и признание от няколко български лечители;
- Член на сдружението по „Физикална радиестезия”-Георги Атанасов, гр.София;
- Инструктор по латино социални танци във Враца;
Месторабота: през летния туристически сезон на Слънчев бряг-хотел „Premier”
Контакти: ‎0878226432; сайт: reikifamily-bg.com
Зорница Русева
   Водещ мениджър в бранд Medical на „Цептер-България“ЕООД.
   Започва своята дейност в „Цептер-България“ ЕООД като сертифициран консултант на Bioptron AG през 2010 г. Преминава успешно всички обучения и семинари, организирани от компанията в страната и чужбина, имащи за цел да задълбочат и да разширят познанията за приложението на светлинната терапия Bioptron при лечение и профилактика на широк спектър от заболявания и неразположения, както и постигането на дълготрайни, безопасни и безболезнени антиейджинг и козметични ефекти.
2012 г.  - обучител на нови консултанти в първия сателитен офис на „Цептер-България“ЕООД  в София.
2013 г. започва изграждане на свой търговски екип.
2012 г. до 2015 г. е в челната тройка на най- добрите търговци в компанията.
2016 г. - най-добър търговец на бранд Medical - София.
„Едно от предимствата на тази терапия е, че има широк обхват на приложение и се използва както в професионална, така и домашна среда.
На Петата международна козметична конференция ще ви представим козметичните ефекти от приложението на светлинната терапия Bioptron и възможностите, които има за разширяване на вашия бизнес и повишаване удовлетвореността на вашите клиенти.”
   За контакти: z.ruseva@zepter.bg
Николет Христова
   Казвам се Николет Христова от град Ловеч и съм на 24 години. Работя в козметичния бранш от 7 години. От самото начало съм ориентирана основно към апаратни технологии и имам богат опит в сферата на неинвазивните терапии. Следвам новите тенденции и работя с иновативните методи с огромен интерес!
Тошко Савов/toshko-savov.jpg
   Консултант с над 24 години опит в продажбите. Дипломиран НЛП специалист и Комуникационна психология. Бариста и Дегустатор за Кафе (Qualified Judge) Главен Трайнер на световен бранд Philips и Saeco както и в последните години Rainbow, Kärcher, при UnitedTraining.de е Проект мениджър и тренира за личностното развитие. В момента живее в Германия и практикува професията си из цялата страна. Обучил е лично над 7 000 човека и е направил над 400 Семинара и събития.


   Консултант за семейства и двойки. Работи с хора, които имат паникатаки, фобии, депресии също така и с проблематични и хиперактивни деца.


   В България иска да сподели знанията си с всички нас. Неговата цел е да докосне с идеите си, колкото може повече хора, за да станат те по-добрата версия на себе си. Това за него е истинският измерител на успеха.
Цветилин Бойновски
   Цветилин Бойновски е предприемач. Развива компании в IT сферата, хранително-вкусовата промишленост и маркетинга. Преди година е създал първата в Европа маркетингова агенция, предлагаща позициониране на продукти и услуги в профилите на популярни и влиятелни личности в социалните мрежи - Socialty (https://socialty.bg). „Ще се радвам да се срещнем на Петата Международна Козметична Конференция, където ще разкажа за опита си и ще дам иновативни съвети за изграждането на име в социалните мрежи - мястото, в което над 4 милиона българи срещат бизнеса всеки ден.“
Йоана Вълчанова/yoana-.jpg
 Управител на център ПЕПЕ, експерт – козметик, управител на учебен център ПЕПЕ, преподавател по козметика, маркетолог.

Козметичната си дейност започва в държавен салон „Леда“ - преди 25 години. Завършила е много обучения в страната и в чужбина. Има около 100 документа за завършени обучения във Франция, Германия, Македония, Хърватска, Албания и други. Притежава международен паспорт за козметика и GOLD MASTER и Българското Майсторско свидетелство. Член е на различни неправителствени организации:
 • 
Балкански съюз на жените в занаятите.
 • Член на УС на СЖССБ
 • 
Член на АМСПИКЗ, както и дъгогодишен съмишленик и деятел в Сдружението на козметиците „Здраве и красота“
 Участва в международения конкурс "Най-добро семейно-ориентирано предприятие в Югоизточна Европа" всяка година организирано от  Занаятчийска камара Кобленц. Както и още една нейна гордост участие в комисията по създаване на ДОИ ( Държавни Образователни Изисквания) към МОНМ за III квалификационна степен от професия козметик. И въпреки многото години зад гърба и с удоволствие влиза в салона и изпълнява козметични услуги за своите най-любими клиенти, където представя всички тенденции в козметиката днес.
Славина Дончева
   Славина Дончева е медицински козметолог със спезиализации по фото и лазерни технологии, апаратни и мануални методики за лице и тяло, природни и биометоди.
Изградена собствена система за лечение на акне с процедури, хранене, прием на витамини и козметични продукти.
   Завършила е медицинска козметика с три годишен стаж в Медицински университет, като хирургичен асистент и асистент на едни от най-добрите естетични дерматолози в България. Управител на най- големия градски СПА център в България за период от 8 години.
Бакалавър по Маркетинг и ПР, преподавател в собствена Школа за Красота по козметика, грим, маникюр, масаж. Собственик на он- лайн магазин за козметика.
   Притежава салони за красота и естетика в Благоевград - Дерма Експерт Студио, Сандански - Салон Будоар и Петрич - Дерма Експерт.
Айлет Мофар
   Айлет Мофар управител и собственик на AGAS CONCEPT.
   Тя има над 18 годишен опит в биотехнологиите и производството на медицински уреди, с 11 годишен личен опит в
естетичният бизнес. Преди AGAS Айлет е заемала ръководни позиции във водещи биомедицински дружества.
Юлия Забунова
Магистър-фармацевт Юлия Забунова - собственик и мениджър на клуб Хармония СПА, гр.Казанлък.
Квалификация:
-  Медицински университет - София, специалности фармация, мениджмънт и маркетинг;
-  Козметика с надграждащи знания по гео-медицина и бюти лайн процедури;
-  Шуслерови терапии и минерално хранене - диплома от Немския хомеопатичен съюз;
-  Натуропатия и интерградивна медицина - част от първия випуск натуропати в България.
Анна ЖелеваAnna-Zheleva
Сертифициран микропигментист и тренер на марката Goldeneye за България от 2005 г.
Завършила школата по микропигментация при Световния шампион по Перманентен грим Холгер Хофман през 2005 г. в Карлсруе, Германия.
Допълнителни квалификации:
2015 г. - Goldeneye International Trainers Convention, Мадрид, Испания
2016 г.  - Първи международен Конгрес по Микропигментация, Мадрид, Испания
2017 г. – Удостоверение за част от професията Козметик, модул Перманентен грим
Грете Мари Гримен
Завършила Cidesco през 1997 г.
2 години е имала собствена клиника.
През 1999 г. е започнала работа, като асистент на учител в училището на Cidesco.
През 2002 г. е започнала работа, като терапевт в голямо СПА в Осло.
През 2005 г. е започнала работа в търговска агенция /от първият ден с тях и през следващите 11 години са изградили няколко марки в Норвегия/.
   От 2010 г. е била също така и директор и учител /Дерматология и Козметична химия/ в училище Cidesco / в допълнение към работата за търговската агенция/.
   Започнала Youngskin през 2016.
   Повечето от обучението и е след завършване на Cidesco и е различни курсове и лекции от доставчици на продукти от цял свят, докато работела за търговската агенция.
Фабрина Росси
   SENSALIA е испанска компания, разработваща висококачествени и иновативни козметични продукти, съобразени с натовареното ежедневие на съвременния човек и допълващи професионалните услуги на всеки специалист козметик.
   Фабрина Росси е експорт мениджър в компанията от 2010г. Отговаря за разпространението на марката в Европа и Северна Америка. С дългогодишен опит в областта на козметиката.
Саша Ангелова
   Работи като козметик от 14 години и се занимава с цялостна грижа за клиента -  лице, тяло, класически маникюр и педикюр, грим. Началото на 2017 година  е завършила трета степен на професионална квалификация по професия Козметик. Процедурите, които предлага в салона са както класическите почистване на лице и масаж, така и ритуали за красота и много иновации в козметиката и апаратурата.
Ренета Сиракова
   Ренета Сиракова - собственик на Козметично ателие " Renew". Работилничка за красота , в която стремежът е да се избяга от стандартната концепция на козметичните салони.
Това е място - извор на красота, любов и индивидуално отношение. Предлага холистичен подход при анти ейдж превенцията. Започвайки реализирането на една мечта, в годините прераснала в осъществено професионално израстване. Знаех в какво съм добра и какво обичам да правя.
   Повечето хора не вярват, че е възможно да имаш работа, която не възприемаш като такава, а като удоволствие. Щастлива съм, че правя това, което ми харесва, което ме усмихва и усмихва хората прекрачили прага на моето ателие .
   Истинска свобода!
Мариана Николова
   Мариана Николова живее в едно от най-слънчевите курортни градчета - гр.Сандански.
  “От 17 години съм козметик и с любов работя професията си. През тези години съм постигнала много професионални успехи и преминала много международни обучения с помощта на екипа на Лидера Груп.
   Като резултат от моята квалификация клиентите са доволни от постигнатите резултати при антицелулитните терапии на EcoSpa.
   Благодарна съм на екипа на Лидера Груп.”
Тел: 02 957 08 90, 0886 741 221; e-mail:  info@lideratrading.net
International Cosmetic Conference Powered by Lidera Trading@ Всички права запазени.
Follow us on Facebook  Follow us on Twitter  Follow us on LinkedIn