Международна Козметична КонференцияДЕРМО-КОЗМЕТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
под егидата на VI Международна Козметична Конференция
23 – 24 Февруари 2018, София, хотел Рамада
Под блясъка на първите майски лъчи петзвездният лукс на Гранд Балнео хотел Поморие стана домакин на Третата международна козметична конференция, най-значимото събитие за годината в света на козметичната индустрия. Изявени специалисти, експерти от козметичния бранш, водещи имена от СПА средите, пристигнаха за мащабния форум. В него взеха участие 140 участници, официални лица и гости от Финландия, Дубай, Белгия, Турция, Австрия и Русия.
   Събитието беше официално открито от д-р Таня Беличенова, допринесла неимоверно много за развитието на СПА индустрията не само в България, но и на Балканския полуостров, и г-жа Цветелина Маймарова, като едни от ярките авторитети в бюти бранша и козметиката у нас.
   Сутрините на двата конферентни дни бяха посветени на семинарни занимания, а следобедите – на мастер-демонстрации на нови терапии за лице и тяло и последните ефикасни технологии.
   Огромен интерес сред официалните лица и гостите предизвика дебюта  на Кристалната енергийна терапия с есенциални масла на EcoSpa в комбинация с тибетски масаж на четири ръце. Рейки мастерите от Хелена СПА Ризорт демонстрираха холистичен метод с невероятен ефект на хармонизиране, балансиране, релакс и подмладяване на всички нива. Терапията е базирана на принципа на „енергизиране” на вътрешното Аз у човека и идеята вътрешната хармония да донесе външно отражение.
   Специалният ни гост от Финландия Йоуни Семероя впечатли всички с Арома терапия за лице, въздействаща на сетивата и настроението с релаксиращ, хармонизиращ и балансиращ ефект. Терапията беше демонстрирана с Арома свещите ЕкоСпа Релакс 1, Баланс 2 и Хармония 3. Букет от наситени аромати на Българска поляна и билки – здравец, розмарин, лавандула и мащерка, последвани от балансиращи екзотични аромати и завършващи с ориенталска хармония от черен пипер и канела.
   Гранд хотел Поморие пък представиха Органик терапия за лице на френската изцяло натурална и органична марка PHYT’S – иновативна терапия, разделена в отделни комплекти, специално създадени за всеки един клиент. А след това бе демонстрирана отличната техника на терапията за тяло Mojo на Bionaturals, отново базирана на органичното и 100% природните съставки.
   Органик терапията беше последвана от демонстрация на Източен кинезо- терапевтичен комплекс – 40 екстензии, представена от Георги Грозданов. Масажистът буквално изуми присъстващите с невероятните пози и състояния, в които поставяше модела си. „Разчупващият масаж” надскочи законите на физиката и биологията, предизвиквайки бурните овации на публиката.
   Гостенката ни от Австрия показа „отпускащ масаж” с мед на гърба. Терапията се оказа проста, но невероятно ефективна, имайки предвид, че единственото необходимо за нея беше обикновен мед и няколко премерени движения. Те обаче дадоха невероятен ефект и успокоиха болките в гърба на модела.
   Съботните семинарни занимания бяха открити от Марк Де Турк, който ни разкри как да създадем самомотивация и очарова присъстващите с невероятния си хумор и ораторски заложби. Следващото представяне беше на испанската марка ClaySpray – истинска революция в бюти индустрията, която получи официално признание и в България. Д-р Илко Бакърджиев пък запозна публиката със специалността медицински козметик на Варненски медицински университет и посвети останалото време на темата „рак на кожата”. Специално внимание беше отделено и на кислородните терапии-апликации на немския институт Nora Bode и българския фаворит ProfiDerm. Френската Физио-Козметология Resultime за пореден път затвърди името, изградено върху качество и резултати.
   Следобедните мастер демонстрации очароваха публиката като показаха ефектите на "живата глина". С бялата глина на ClaySpray беше направено почистване на лице без екстракция, а след това процедурата беше завършена от
подмладяваща маска отново с бяла глина и женшен. При продуктите за тяло вниманието беше насочено към бялата ремоделираща глина, която впечатли не само с отслабващите си и антицелулитни свойства, но и със способността си да се съчетава с новите радиочестотни технологии. Терапията беше направена в комбинация с мултиполярен BodyJet, вакуум и кавитация, а поразителният ефект върху модела накара всички да ахнат за пореден път.
   Последната изненада на Конференцията беше "израелското чудо" WishPro. Магнитната LED технология доказа, че подмладяването е възможно и в рамките на петнадесет минути с подходящите серуми и уреди.
   Конференцията завърши с теглене на награди, които зарадваха гостите, а официалното закриване беше поставено от коктейл в пиано бара на Гранд хотел Поморие, където актуалната в момента певица Клавдия, внесе чар и приповдигнат дух за страхотния купон, който последва.
   По време на конференцията пристигнаха поздравителни адреси от Националната СПА асоциация на Украйна и Македония и организаторите на Балканските СПА награди. За пореден път Третата международна козметична конференция се доказа като барометър за всичко ново и ефективно в бюти бранша. За трети път смело и сигурно беше показано руслото към изграждането на една прекрасна традиция, която с времето приема все по-мащабни размери.
Щастливи сме да съобщим, че Третата международна козметична конференция беше отразена в сп. Блясък и Стори, където може да откриете кратка инфомация за всичко представено на събитието, както и прекрасни снимки уловени от професионалното око на журналиста Яна Николова. В онлайн изданието ArenaInfo може да намерите още снимки и инфомация. В сайта на Националната агенция за професинално образование и обучение (НАПОО) беше публикувана и допълнителна информация, по темата за III следдимпломна професионална квалификация (III СПК), представена на Конференцията, за всички онези от Вас, който искат да продължат професионалното си доусъвършенстване. Ще бъдем радостни да отговорим на всичките Ви въпроси и да Ви изпратим допълнителна инфомация, за това, което е предизвикало интерес у Вас.
Тел: 02 957 08 90, 0886 741 221; e-mail:  info@lideratrading.net
International Cosmetic Conference Powered by Lidera Trading@ Всички права запазени.
Follow us on Facebook  Follow us on Twitter  Follow us on LinkedIn